mercoledì 13 aprile 2016

TOSTY z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, KOPREM WŁOSKIM i POMARAŃCZĄ ( TOSTcon SALMONE, FINOCCHIO e ARANCIA)

Połącznie fenkuła z wędzonym łososiem i pomarańczą jest idealne. Efektowne, szybkie i proste w wykonaniu ciepłe kanapki.
Wykorzystajcie sezon i przygotujcie te wspaniałe tosty.


Składniki (ilość wg uznania):
chleb pszenny (np. tostowy), serek kanapkowy typu philadelphia, łosoś wędzony (lub inna wędzona ryba), koper włoski (fenkuł), pomarańcza,
ulubiona sałata, oliwa z oliwek, sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Chleb podpiec w tosterze lub na patelni z odrobiną masła.
2. Koper włoski bardzo cieniutko pokroić i wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
3. Pomarańczę obrać i pokroić w ćwiartki (w miarę możliwość usunąć białą skórkę).
4. Podpieczony chleb posmarować serkiem kanapokowym, ułożyć kawałki ryby, koper włoski, kawałeczki pamarańczy i sałatę. Przykryć drugą kromką chleba i podawać.

Rada:
W sezonie sałatę można zastąpić świeżymi listkami mięty -pasuje idealnie.

               Questa ricetta mi è stata pubblicata nella rivista di cucina ;) 


Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...